Informace o filmu
Přijměte pozvání do světa nesmírně talentovaného energického mladého kuchaře, Paula Liebrandta. Ve svých čtyřiadvaceti letech byl deníkem New York Times oceněn za své nezapomenutelné a hyper moderní pokrmy třemi hvězdami. Mezi jeho originální kulinářské výtvory patří například Úhoř s fialkami a čokoládou, Pěna z telecích mozečků a foie gras nebo Polévka z piva a lanýžů.
Kritik William Grimes přirovnal Paula k pianistovi, který našel skryté klávesy. Naopak kritik časopisu Gourmet, Jonathan Gold, nazval Paulovo jídlo výsledkem neúspěšného vědeckého experimentu. Liebrandt se brzy stal kuchařem, kterého kritici buď zbožňují anebo se vyžívají v nenávisti k němu.
Tento dokumentární snímek sleduje Paula po více než deset let a odhaluje jeho kreativní proces v kuchyni. Kromě toho ovšem zaznamenává hodiny tvrdé práce a neobyčejné odhodlání, díky kterým se Paul stal kulinářským umělcem a uspěl v neuvěřitelně tvrdém světě špičkové gastronomie v New Yorku. Film také zkoumá složité vztahy kritiků jídla, kuchařů a majitelů restaurací a noří se hluboko do světa nekompromisního a provokativního kuchaře, který zásadně předběhl svou dobu.
Zdroj: HBO Europe
oficiální text distributora,
Trailer
Štáb
Sally Rowe
Herci
Paul Liebrandt
Heston Blumenthal
Daniel Boulud
Frank Bruni
Mike Colameco
William Grimes
Thomas Keller
Drew Nieporent
Eric Ripert
Amy Scherber
Podobné filmy